9 de març 2018

Ral.li París Dakar

El Ral·li Dakar és una competició anual que es fa avui en dia a Amèrica del sud. Es considera el ral·li més difícil del món. Abans es deia Rally París-Dakar perquè anava des de París fins a Dakar (capital de Senegal) però a causa de les amenaces territorials per part dels grups islàmics terroristes es va cancel·lar.    
Logo del Dakar 2018 i els països participants en el recorregut 

Aquest any, 2018, es va disputar a Perú, Bolívia i Argentina. La sortida va ser el 6 de gener des de Lima direcció sud passant pel desert costaner peruà, les dunes d'Ica, l’altiplà andí i el llac Titicaca entre altres. En total la cursa va durar uns 15 dies, recorrent més de 8.000km. Aquestes varen ser les sis etapes i mitja. A Bolívia es varen disputar quatre etapes: passant pel salar de Uyini, La Paz.I després a Argentina es varen fer les cinc etapes i mitja últimes passant per la serralada dels Andes "el infierno de Belen" i finalment per les Pampes d'Argentina fins a finalitzar a Córdoba.

 Aquest any hi han participat 142 motos,50 quads,104 cotxes i 44 camions entre els quals els campions varen ser Carlos Sainz amb un cotxe, Matthias Walkner amb moto i Ignacio Casale amb un quadricicle.
Carlos Sainz en especial va ser un dels participants espanyols, que jugant en la categoria de cotxes amb un temps de 49:16:18 va aconseguir la seva segona victòria en un Dakar, amb Lucas Cruz com a navegant, utilitzant un Peugeot.

Aquest Dakar és el segon que seguim des de l’any passat, i a nosaltres ens encanta parlar d’aquest tema. Encara que hagin canviat el continent on es fa aquesta competició, per nosaltres no és res dolent ja que això li dona un aire nou a la competició.

Esperem que continuïn corrent per molt més temps.



Jesús Heredia i Jose Heredia 3rB

1 comentari:

  1. Un bon artilce nois. Jo tamné segueixo el ral·li i és espectacular!

    ResponElimina