28 de febr. 2018

LA VIDA DE CHRIS SHARMA: UN ESCALADOR DEL SEGLE XXI


Resultado de imagen de CHRIS SHARMA
Chris Sharma

L'escalada en roca és un esport en el qual els participants escalen o baixen per una formació de roques natural o dissenyada per poder-la escalar. Es tracta d'arribar al cim o a una part designada com a meta sense caure. Per dur a terme aquest esport ja sigui amb corda a la roca, o a bulder (escalada sense corda en un rocòdrom), cal portar unes sabates especials anomenades “peus de gat”.

Chris Sharma és un escalador autònom i professional, nascut el 23 d’abril del 1981, a Santa Cruz, Califòrnia. Fill de Gita Jahn i Bob Sharma. Va començar a escalar als 12 anys en el rocòdrom Pacific Edge.

Sharma va anar a la Muntanya Madonna i va assistir a l'escola Soquel High School durant un any. Als 14 anys, Sharma va guanyar els Campionats Nacionals de Búlder (escalada sense corda en un rocòdrom). Un any més tard, va completar la primera ascensió de Necessary Evil al congost del riu Virgin, la ruta de major dificultat als Estats Units en aquell moment. El 2007 es va traslladar a Lleida, a Catalunya, perquè hi ha moltes muntanyes i un tipus de roca que a ell li agrada molt.

Sharma ha obert dos rocòdroms, al 2013 va obrir el seu primer rocòdrom, SenderOne a Califòrnia. Al 2015-2016 va obrir el seu segon rocòdrom a Barcelona, anomenat Sharma Climbing,en el qual treballa,entre organitzar  trobades,i campionats.

       Álvaro Ramírez Sánchez i Pau Robles Corral.

2 comentaris: