6 d’oct. 2017

DANSA, ESPORT O ART?

PER QUÈ LA DANSA NO ES CONSIDERA UN ESPORT? 

La dansa és un art que consisteix a expressar-se amb els moviments del cos, és una de les tres arts escèniques que existeixen des de l'antiguitat. La intenció del ballarí és que els seus moviments acompanyin la música. 
Hi ha molts tipus de dansa: tradicional (el tango, el flamenc, balls de saló...), la clàssica (medieval, ballet, contemporani...) i moderna (popping, funky, rock and roll...). En la dansa és típic de fer coreografies que són unes estructures de moviment i indiquen els passos a seguir durant el ball, per tant de moviments que no són espontanis, sinó que segueixen el disseny d’un coreògraf. Hem fet una enquesta a traves de un formulari de google als ciutadans del que pensen sobre el ball.

Gràfica que mostra l'opinió dels alumnes
Hem pogut comprovar que la majoria de gent voldria que fos un esport. El ball té un moviment físic i rítmic com ara la gimnàstica rítmica o la natació sincronitzada. Aprendre a ballar i fer els passos a la mateixa hora amb les companyes no és tan fàcil, a més a més, també has de expresar-te. La nostra opinió com a ballarines, és que tot i que és un art ,ja està bé tenir una recompensa pel seu esforç. A nosaltres ens agradaria que fos un esport, perquè creiem que la dansa ha de tenir l’oportunitat d’anar a les olimpíades i demanen els mateixos requisits que altres esports. Sabem que hi ha campionats molt importants com ara “ HHI international”, però la gent no sap que hi és perquè no fan tanta publicitat com al futbol. Els esports més populars com podem observar, són esports que agraden molt tant a joves com a persones més grans o potser destaquen més. També podem observar que són esports masculins, és a dir que només juguen els nois. Un altre esport com ara la dansa podria fer que hi haguessin noies esportistes. Si més no, ens podrien donar l’oportunitat de provar-ho. Però el que sabem segur és que ballem on ballem, amb qui i a on ens ho passem d’allò més bé i ens ajuda a desconnectar.
MERITXELL TEODOSO I JANA GIL 3rC

1 comentari:

  1. Heu començat molt bé l'article i s'entén que voldríeu que la dansa fos un esport i tingués el reconeixement que es mereix per l'esforç que hi dediqueu els que la practiqueu. Ara bé, al final de l'article us heu embolicat amb el tema dels esports de masses i qui els practica o el públic que tenen. De tota manera és un bon treball i us felicitem.

    ResponElimina